neděle 10. listopadu 2013

Křeni k vaší hořčici

Šlágr kola na Hané. I tak se označoval středeční zápas s Jihlavou. Fakticky šlo o soubor o druhé místo, protože jsme v předchozím utkání přeskočili Jihlavu a usadili se právě na druhém místě. Se šíleným náskokem dvou bodů. No jo :D


Tak měsíc jsem se těšila na fakt pořádnej hokej dvou víceméně vyrovnaných týmů, které hrají pěkný hokej. A dočkala jsem se, nic jiného mě na zimáku nečekalo.

Jihlava přijela s velkou marodkou, i když nevím přesně, kolika hráčů se to týkalo. Takže vám těžko povím, jak moc to jejich hru (ne)ovlivnilo. 
Nám se do sestavy vrátil po nemoci Matěj Pekr, ale na první lajně i tak zůstal Richard Diviš, který tam nahradil zraněného Ondřeje Švaňhala, co tam zaskočil za již zmíněného Pekyho. Takže tak. Divoch na první lajně odehrál už utkání v Berouně a připsal si dva góly a asistenci.


Úvod zápasu byl víceméně pod taktovkou Jihlavy, všechno to zachraňoval Tomáš Vošvrda v bráně. Hostům k tomu dost napomohlo pár vyloučení na naší straně, ale pěkně kousali i následně ve vlastním oslabení. Podle pravidla "nedáš – dostaneš", to však nakonec byli naši borci, kdo se prosadil jako první. Přesněji tedy Jiří Řípa, který početní výhodu využil v samém jejím konci.


Druhá třetina vypadala už více vyrovnaně, alespoň do dalšího faulu domácích, který ale tentokrát Dukla potrestala a vyrovnala tak na 1:1. Zbytek prostřední části nabídl velmi pěkný a aktivní hokej z obou stran, ovšem gól už žádný nepadl. Což mně osobně nevadilo, protože to byl sakra dobrej hokej! :D


V poslední části jsme bohužel v jisté míře dojeli na naše vlastní chyby v obraně. Ovšem jsem zastáncem hesla "chybami se člověk učí" a je rozhodně lepší, když přes čumák dostaneme teď a poučíme se z toho, než aby se nám pak nedařilo v playoff nebo baráži.
Tak jako tak, Jihlavě se podařilo vstřelit dva góly a dostali se tak do vedení 1:3 v době, kdy do konce utkání zbývalo nějakých jedenáct minut. Naděje však svitla prakticky vzápětí, když se ujala střela Jana Jaroměřského od modré. U tohoto gólu bych se s dovolením pozastavila, protože mi přijde velmi "vtipné", že kdosi pak v komentářích pod reportáží lamentoval, že "nejsou schopní vyhrát jediné vhazování!". Z toho je prosím pěkně vidět, jak lidi sledují hru, protože speciálně třeba téhle trefě předcházelo vyhrané buly v podání Diviše (který, mimochodem, buly vyhrává ve většině případů), následně šel puk na hokejku Řípy a od něj pak k samotnému Jarynovi. Takže tak. 


Vyrovnání bylo na dosah ruky, což samozřejmě domácí vycítili a vytvořili na Jihlavu obrovský tlak. Paradoxně je však nejspíš poslala do kolen další nevyužitá přesilovka, která moc přesilovku ani nepřipomínala. Ve chvíli, kdy už Vošvrda opouštěl bránu, aby tým mohl zkusit hru v šesti, skočil puk na hokejky Dukláků a následně do prázdné brány. Vošvrda, který se poslední třetinu rozčiloval prakticky bez přestávky, samozřejmě radost neměl. A radost mu určitě nezvedl ani synchronizovaný vztyk většiny "fanoušků", kteří se po tomto gólu prostě zvedli a odešli. Jojo, stay classy. Ani nebudu zmiňovat, co v tu chvíli viditelně naštvalo Hallyho, protože pak by opravdu museli lidi zákonitě dojít k názoru, že normálního fandu aby člověk na zimáku pohledal. 


Jihlava tak zvítězila na našem ledě 2:4 a přeskočila nás v tabulce. Náskok jednoho bodu je ovšem v této fázi sezóny spíš symbolický, než cokoli jiného. Bohužel, sobotní kolo 1. ligy přineslo další prohru, tentokrát na ledě Benátek, a zatímco Jihlava (a potažmo Mladá Boleslav) se zase o kousek vzdálili, zezadu se nebezpečně přiblížil Havlíčkův Brod. Ale takový je hokej a sezóna je ještě dlouhá.
Kluky teď čeká v pondělí domácí utkání proti Mostu, ve středu jedou do Ústí a hned ve čtvrtek se opět doma střetnou s Mladou Boleslaví. Rozhodně to nebude lehká série zápasů, ale věřím, že to kluci zmáknou.



Před zimákem byla fronta až do pryč, soupiska na mě nezbyla a jsem líná hledat, takže...





Richard Diviš. Taky se dal na Movember, neodolal :D










Martin Janáček








Mario Cartelli

Roman Rác

David Ostřížek



Tož tak, no :D

Žádné komentáře:

Okomentovat