pondělí 2. září 2013

This. Is. SUOMI!

Neuběhlo ani půl roku a už tu zase máme EHT. Po třech letech ovšem Brno nahradily Pardubice a musím říct, že to byla změna k lepšímu. Ale o tom někdy jindy. Češi se tradičně na úvod utkali s Finy, a že to teda byl zážitek!

Mikko Kousa je malý smíšek a je to supeeer

Už jste někdy u hokeje měli pocit, že by vám bylo líp, kdyby jste fandili druhému týmu?

Žila jsem v domnění, že Češi byli jediní, kdo na turnaj dovezl to nejlepší, co bylo momentálně k dispozici. Jenže mě opět zaskočila má neznalost finské, respektive švédské, ligy, protože hráči tam hrající mě neustále překvapují svou šikovností, hbitostí a chytrostí.
Finský tým má nového kouče, který dal dohromady mančaft z pár dosti známých jmen a hromady hráčů, o kterých, troufám si říct, spousta fandů nikdy neslyšela. Celé téhle sbírce dělal kapitána Leonid Komarov, který se po roce stráveném v dresu Toronta vrátil zpět za oceán do Dynama Moskva. Byť se Leovi v NHL dařilo a já mu úspěch přála, nebudu zapírat... vidět Lea s céčkem bylo něco naprosto úžasného a božího a vůbec. Leo prostě!


Český nároďák byl... no, jak to říct hezky? Prostě to moc nešlo. Spíš vůbec, než moc.
Světlým momentem budiž gól Zbyňka Irgla a hrdinný pokus Lukáše Krajíčka postavit se v souboji jeden na jednoho Oskaru Osalovi. Všichni přece ví, že Oskar se s nikým a ničím nepáře, a kdyby býval Krajíček neměl na hlavě naraženou helmu, asi by byl po bitce mírně pošramocen.


Víc bych k tomu ani nic nepsala. Není totiž co. Fini hráli moc hezky, zatímco naši si málem nebyli schopní ani nahrát. Co na to říct?
Tak vám třeba povím, že držím slovo, a tak je tady v tomhle článku fotek jenom pár. Zbytek totiž uvidíte TADY. Tradičně vás žádám, abyste ctili má autorská práva, nepoužívali fotky bez mého vědomí a podobně.
Nutno zmínit, že mi to po barevné stránce úplně nevyšlo, a tak jsou fotky do růžova. Můžeme si společně zavzpomínat na staré dobré časy s Morou, kdy tomu bývalo také tak :D A některý jsou mírně mázlé, ale přišlo mi, že mají třeba něco do sebe nebo tak.

Michal Vondrka

Oskar Osala

Zbyněk Irgl






1 komentář:

  1. užasný fotky ;) ale škoda že tam moc nejsou zlinaci :D a vubec nevadi ze sou fotky do ružova aj tak sous skvěle ;)

    OdpovědětVymazat