pátek 16. srpna 2013

Všechno lítá, co peří má - HOKEJKY!

Na Hané teplota klesla nejmíň o deset stupňů a já to trošku podcenila. Na zimák v riflích a tílku fakt ne, když celý ten bylo stěží 23°C a máte v plánu stát celou dobu u ledu. Mé jediné štěstí bylo, že jsem si s sebou vzala dres, protože jsem opět ve fázi lovu podpisů. Ovšem stát na trestné soupeře v dresu domácích opravdu není ten typ adrenalinu, ve kterém bych se zrovna dvakrát vyžívala. 
Taky je ale fakt, že v kádru týmu SK Horácká Slavia Třebíč není, pokud vím, žádný psychopat, a tak bylo všechno cajk.


Vlastně si tam jeden jejich hráč se mnou chtěl i povídat. A tak proč ne :D

Do sestavy se vrátil Tomáš Halász, a to na pozici druhého brankáře. Hallyho fakt láfuju a strašně mi chyběl, ale z osobních důvodů jsem z toho stejně radost neměla :/ Jeho nová helma každopádně vypadá parádně, i když ji ve výrobě vlastně trošku zkazili.
Kluci už se v letošní přípravě s Třebíčí jednou utkali, ovšem na jejím ledě. Zápas skončil netradičně 1:1 a cvičné nájezdy se nekonaly. 

Tomáš Halász

První třetina byla trošku ucouraná, jako by se ve skutečnosti hrálo už tak druhé prodloužení. Třebíč měla více ze hry, ale z gólu se stejně nakonec radovali domácí, když se trefil Jakub Herman. Hermošovi to zatím střílí parádně, čtyři zápasy a čtyři góly a k tomu několik asistencí. Tak jen, ať to vydrží! Následovalo pálení šancí na obou stranách a diváci na tribunách jenom zděšeně/zklamaně ochali a achali.

Druhá třetina byla mnohem zajímavější, hráči kupodivu vypadali odpočatěji, než na začátku zápasu :D Těžili z toho domácí, kteří častěji drželi puk a ohrožovali brankáře soupeře. Pokud už se Třebíč k něčemu dostala, veškeré její snahy ztroskotaly na výborných zákrocích Tomáše Vošvrdy. Zápas se překulil do druhé poloviny a začala krasojízda Richarda Diviše. Ten hrál v úterý jako utržený ze řetězu (to se asi předváděl před kamarády :D), bylo ho všude plno a navíc si s Kucharczykem a Selingrem parádně sedli. První gól dal z přihrávky Jana Jaroměřského, který se mi mimochodem líbí víc a víc, přesnou střelou z otočky. Druhý padl o šest minut později a byl prakticky na chlup stejný, jako ten v zápase s Vítkovicemi, jenom otočený naopak - Kucharda u jedné tyčky, Divoch u druhé a než se soupeř rozkoukal, puk už byl dávno v bráně. A domácí měli pěkný náskok 3:0.


Třetí třetina mi přišla ze strany Kohoutů trošku překombinovaná, už bylo vidět, že si spíš hrají, než aby hráli jednoduše. Tím nechci říct, že to nějak podcenili, jenom prostě cítili, že měli převahu, a tak zkoušeli přidávat různé kličky a kudrlinky. No, a proč ne, že jo. Sranda musí být.
Soupeř se nakonec prosadil během přesilové hry. Následovala poněkud vtipná situace, kdy na tabuli místo 3:1 naskočilo 4:0 a nakonec se to za pokřiku fandů "Deset, deset!" vyšplhalo až na 9:0. V reálu už ale žádná branka nepadla, což je škoda, protože určitě všichni chtěli, aby Divochovi vyšel hattrick. Cvičné nájezdy se také nekonaly.

Zápas byl i přes slabší začátek nakonec fakt super, hrálo se ve vysokém tempu a taky celkem do těla. V dohrávání osobních soubojů mi přišel dost výrazný Dominik Novotný, pak klasicky Robin Staněk a poslední dobou můžete čekat velmi pěkné hity i od Martina Janáčka.

Viď, Janys? :)

První půlka fotek - to nejlepší na skladě - prosím pěkně zde.

Pavel Selingr


Jakub Bartoň

Radim Kucharczyk

Roman Kadela

Jakub Čuřík

Oldřich Heža




kryptonit

Eduard Kadela

Robin Staněk

Jiří Ondrušek


Richard Diviš








Michael Janota

Jiří Řípa





Tým zatím šlape vážně hezky, v přípravě zatím neprohráli - tři výhry (všechny doma) a jedna remíza. Další domácí zápas se hraje v úterý proti nováčkovi 1. ligy z Havířova. A pak kluky hooooodně dlouho neuvidíme, protože je čekají čtyři venkovní utkání. 
Doma se tak tým objeví až 11. září opět proti Třebíči (aby nám to třeba nebylo líto :D), tentokrát už ovšem půjde o ligový zápas.

A tenhle článek je tu s takovým zpožděním, protože toho mám až nad hlavu. Tak třeba jsme rozjeli oficiální klubový Twitter. Při tvoření toho pozadí jsem se těžce inspirovala účtem SKA... zkrátka odkoukáno od mistra :D Chceme to celé pojat spíše zábavnou formou, nic moc extra vážného, přece jen je to sociální síť a ne univerzitní přednáška. Tak nám třeba dejte follow, ale hlavně držte palce ;)
Oficiálně to bude fandům představeno v neděli, ale nějakým podivným způsobem jsme měli několik followerů už dneska ráno i bez nějaké reklamy.

Žádné komentáře:

Okomentovat