pátek 9. srpna 2013

Jump a bit higher

Třetí přípravné utkání sehrál tým HC Olomouc s Duklou Jihlava. Již den předtím mnohé fanoušky potěšila zpráva, že s jihlavským klubem pravděpodobně dorazí i Viktor Ujčík, kterému bylo dovoleno se s Duklou připravovat v klidu až do 16. srpna.
Venku bylo vedro, v hale bylo vedro, místo hokeje se málem hrálo vodní pólo... Vlastně úplně normální srpnový zápas :D


Sice nejsme žádná kapela, abychom pořád vyhrávali, ale... ;)

Pro změnu jsem nepracovala. Jakože fakt vůbec, mohla jsem po zápase jít, kam jsem chtěla, anebo se normálně najíst a fotky mohly počkat... Ale stejně mi to nakonec chybělo :D

Zápas začal lépe pro domácí, řekla bych, protože Tomáš Vošvrda poprvé zasahoval až po nějakých pěti minutách hry. Poté se hra vyrovnala a byl to hokej nahoru dolů, tedy alespoň do chvíle, kdy ve středním pásmu zůstal ležet Matěj Pekr. A nezvedal se, dokud ho kluci nezvedli a kapitán si ho neodvezl pěkně pryč z ledu. Toliko k přátelskému utkání. Ačkoliv se Peky už v zápase neobjevil, podle informací od klubu by měl být v pořádku. Tak snad? Soupeř dostal 2+10 a naši borci zařadili vyšší rychlost.
Soupeř navíc opět fauloval a hra ve třech je rozhodila tak, že se nejdřív prosadil Roman Rác a o půl minuty později Jakub Herman. Hra se opět trochu uklidnila, ovšem necelé dvě minuty před koncem třetiny se Jihlavě podařilo snížit na 2:1. Gól dával Viktor Ujčík, asi aby nám to nebylo líto :D Ujča je možná už veterán, ale přesto jakmile byl na ledě, Dukla předváděla úplně jiný, lepší hokej.
V závěru třetiny Jakub Bartoň složil jednoho z Jihlaváku a borec zůstal ležet, protože to je klasika, jakmile mám na sobě Bárův dres, že jo :D Naštěstí byl jenom otřesený a v klidu se po chvilce sám zvedl a normálně pokračoval, tak aspoň že tak.

Viktor Ujčík

Druhá třetina byla zpočátku slabší, jak už to u druhých třetin často bývá :D V její polovině byl vyloučen Jan Jaroměřský, ale prakticky vzápětí si to vynahradil, když vstřelil svůj prvni gól v dresu Olomouce. A za chvilku byl vyloučený znova :D

Jan Jaroměřský

Poslední dvacetiminutovka začala tím, že jsem řekla "Voďas, ta helma...", načež do Michala Vodného někdo vrazil před bránou a rozepnutá helma mu spadla z hlavy. Voďas vykulil oči a ještě si šahal na hlavu, jestli je jako fakt ta spadlá helma jeho. Ale tak pobavil :D Nicméně musím říct, že Voďas odehrál fakt super zápas, bylo ho všude plno a zkrátka radost ho sledovat!
Stejně tak válel třeba Martin Janáček nebo Tomáš Vošvrda, který mimochodem fakt úžasně řve :D Moc šikovný byl i Aleš Jergl... a vůbec všichni, jenom tihle čtyři fakt udělali dojem.
Ve 45. minutě přidal čtvrtý gól domácích Jakub Herman, který si tak za ten zápas připsal celkem dva góly a jednu asistenci. V polovině třetiny šli hosté opět do tří a toho využil Robin Staněk. Asistenci na jeho gólu si připsal Jaroměřský, což znamená gól, dvě asistence a čtyři trestné minuty pro něj. Toho budu mít ráda, myslím :D Navíc to jeho mimčo mělo botičky ušité tak, že to byly vlastně malé brusle a omg awawawww. Mám to i vyfocené, ale dávat to sem nebudu, protože proto.
V závěru zápasu ještě přidal šestý gól Radim Kucharczyk, i když gól možnááá neměl platit, protože Vošvrdova brána byla posunutá. Na rozhodčí řval Vošvec a celá střídačka, ale hra přerušena nebyla. Je fakt, že brankáři Jihlavy to mohlo být jedno, jestli má Vošvrda posunutou bránu nebo ne, ale tak :D

Radim Kucharczyk

Na úplný závěr byly nájezdy, ve kterých se oba brankáři vytáhli - z celkem deseti pokusů se prosadil jenom náš Aleš Jergl. A Tomáš Vošvrda nakonec i pro fanoušky trošku zaskákal, už si tady očividně zvyká :)

Martin Janáček



Jiří Řípa

Matěj Pekr










Tomáš Vošvrda






No, tak jsem skočil... a teď co? :D

Žádné komentáře:

Okomentovat