sobota 29. června 2013

Pojď střídat, je mi zima!

Ve čtvrtek 27. června se uskutečnil v pořadí již 4. ročník Turnaje v malé kopané, který organizuje Fan Club HCO. 


A k poslechu třeba tohle.

Týmů se sešlo hned osm, z toho dva "dodal" aktuální kádr HCO a jeden tvořili bývalí hráči v čele s dlouholetým kapitánem Richardem Brančíkem.

Co se týmů našeho áčka týče, měly být původně tři, ale dělat dvě skupiny z devíti týmů jde trošku těžko, že. Hráči se tedy nakonec rozdělili na "starší" a "mladší", oficiálně však na černé a oranžové, protože věkově to stejně moc nevycházelo u některých.
Černý tým: Diviš - Kadela, Janáček, Ondrušek, Staněk, Vošvrda, Jaroměřský, Řípa
Oranžový tým: Pekr - Halász, Rác, Jergl, Heža, Herman, Vodný
Oba týmy odehrály v rámci svých skupin po třech zápasech a nakonec se střetly v souboji o třetí místo. Z tohoto utkání vyšli vítězně hráči v černých dresech.


Asi jsem nebyla jediná, kdo se obával deště, jelikož tři dny předtím propršely. I přesto se ale na fotbalovém hřišti ve Slavoníně sešlo snad ještě více fanoušků, než loni, a kdo přišel, tak jistě nelitoval. Déšť nepřišel a jedinou nepříjemností pak nakonec bylo, že se někdy po sedmé celkem dost ochladilo.
Jeden by si myslel, že když hráči běhali, tak jim bude tepleji, ale opak byl zjevně pravdou. Fotila jsem od střídaček a většina poznámek se netočila kolem probíhajících zápasů, ale kolem toho, kdo už měl dávno střídat, kdo mrzne a komu je zima, i když zrovna běhá po hřišti.

Smolařem celého turnaje byl Tomáš Halász, který se ve druhém utkání svého týmu zranil po kontaktu se soupeřem a odnesl to jeho kotník. Hallyho museli odvézt a když se vrátil, měl nohu v jakési ortéze či co. A to jsem si ho prosím hned po jeho příchodu na plac vybrala za svého černého koně, protože přišel v tričku Batmana....
Jelikož se informace o této nehodě rychle roznesla, dal se celkem očekávat ten poděšený šepot davu, když o něco později na druhé hrací ploše střídal Tomáš Vošvrda. Protože malovat čerty na zeď je teď strašně in, tak se všichni začali bát, že se taky zraní a budeme bez brankářů úplně. Ale on pak Vošvec hrál tím stylem, že spíš protihráči uhýbali před ním, než naopak :D

Nejlepším brankářem byl, pokud se nepletu, Richard Brančík, jehož tým se nakonec dostal do finále. Samotný Branča pak neuvěřitelně dlouho odolával snahám soupeře, když zápas skončil remízou a přešlo se k penaltovým kopům. Nakonec však přece jen kapituloval a tým bývalých hráčů tak obsadil druhou příčku. Vítězem celého turnaje se stal, stejně jako loni, FC Creditas.
Jedním z nejlepších střelců, co se hokejistů týče, byl dost možná Jiří Řípa, ale kdo ví, já to nepočítala :D Richard Diviš byl ale (asi) zcela jistě nejúspěšnějším střelcem mezi brankáři. Hřiště překopl s gólovou přesností hned dvakrát a podle svých vlastních slov "si tím asi vynahradil tu baráž".

Ale abych přešla k tomu, co vás stejně zajímá nejvíc - fotografie doplněné o krátký rozhovor s Jirkou Ondruškem. A pár fotek následuje. Fotbal zkrátka fotit moc neumím, co si budem nalhávat... Taky se kupodivu víc bojím kopačáku, než puku, což je celkem divné, když se nad tím tak zamyslím.


Richard Diviš, stejně jako Řepa loni, v té bráně moc zůstávat nechtěl... :D



Jiří Řípa

Jan Jaroměřský předvádí krtečka


Robinův kozáček

Richard Brančík

Matěj Pekr

Hally se nebál hrát do těla, blokovat střely a pak tak dopadl :/

Jakub Čuřík a Roman Rác


Jiří Ondrušek





Chtěla jsem vyfotit, jak si Kadela zavazuje tkaničky uprostřed zápasu, a nakonec mám jenom fotku těch vypracovaných svalů.
...to si nestěžuju.

Roman Kadela

Michal Vodný

Jiří Řípa


No a kdyby vás to zajímalo, fotit týmové fotky je fakt celkem peklo. Což jsem ostatně věděla už z pondělka ze sportovního dne a jedinou útěchou mi je, že za svou neschopnost spolupracovat zúčastnění zaplatí tím, že prostě na nástěnce budou vypadat jako truhlíci. Jejich boj :D
Ale abych se vrátil zpátky k hokejistům - nejdřív Vošvec polil Divocha, následně Řepa polil Kadelu a pak už to šlo všechno do háje. Ale tak momentky pěkný, což o to :D Moje nejoblíbenější:


1 komentář:

  1. Branča každopádně vyhrál cenu za nejlepší pyžamo.
    (ty za popis fotek, kdyby tě to zajímalo, protože krteček)
    Ta poslední týmová je ale fakt nejlepší..taková...typická. Řepa alpa lololol

    OdpovědětVymazat