pátek 8. února 2013

Shoot shoot, bang bang

Po dlouhém čekání se olomoucký fanoušek konečně dočkal a mohl se jít zase otužovat na zápas svých nejmilejších Kohoutů.
Do města totiž dorazili borci z IHC Písek. Písecký klub se krom dluhů aktuálně potýká i s dost velkou marodkou, což vysvětluje tři hráče staršího dorostu na jejich soupisce. Jedním z nich byl i brankář Marek Mazúch. Ani to a fakt, že je Písek v tabulce poslední, však olomouckému týmu nedávalo žádný důvod soupeře podcenit.


Domácí fanoušek se konečně mohl podívat i na poslední posily olomouckého týmu. Patří k nim obránce Ondřej Kříž, který se víceméně vrátil na místo činu - v Olomouci totiž už působil v sezónách 2005 až 2008, pro mě byl ale nový, protože tehdy jsem tady ještě na hokej nechodila. Rovnou vám prozradím, že v tomto utkání získal dva body za gól a asistenci.
Druhou posilou je útočník Adam Rufer, kterého - aspoň z mého pohledu - až tak moc vidět nebylo. Na lajně nastupoval s Richardem Divišem a Pavlem Selingrem a moc si nesedli. Panika je však, myslím si, momentálně zcela zbytečná, už jenom proto, že až se vyprázdní marodka, tak zase bude všechno jinak.

Adam Rufer

V bráně byl tentokrát Tomáš Halász a bohužel inkasoval hned v první minutě, když písecký hráč poměrně nečekaně vystřelil zpoza brány. Publikem to zahučelo, protože jeden nikdy neví, co tohle udělá s psychikou týmu. Je fakt, že Mora následně vypadala trošku zakřikle, ale musíme ty naše hokejisty pochválit, protože nezpanikařili a hráli si to svoje. Tato taktika slavila úspěch a do tří minut se za záda píseckého brankáře trefil Matěj Pekr... nebo spíš jeden z hostujících obránců, ale na to se nikdo neptá, že jo :D
Písek se ale nevzdával a tlačil dál, dokonce si vynutil přesilovku 5 na 3, kterou ale nevyužil.


Druhá třetina byla rozhodující, ačkoliv se v ní z větší části paradoxně nic moc nestalo. Prvních patnáct minut bylo ve znamení boje o každý centimetr ledu a největší šanci si odbyli hosté, kdy se jednomu z nich podařilo ujet do brejku. V situaci jeden na jednoho byl ale ten šikovnější olomoucký brankář Halász. 
Gólu, ale především vedení Kohoutů, se fanoušci dočkali až v 35. minutě, kdy se trefoval junior Lukáš Králík. Svou střeleckou úspěšnost tak prodloužil už na čtyři zápasy v řadě a dal tak všem jasně najevo, že rozhodně není v áčku jenom proto, aby v sestavě nebyly díry. Celkově je na jeho kontě 12 zápasů za A tým, ve kterých nasbíral 7 bodů za zmíněné čtyři góly a tři asistence. (chtěla bych pozdravit moderátory ČT, co neustále kritizují prvoligové týmy, že vůbec nenechají juniory hrát - když je hrát nechají, stejně se ti kluci přes trenérské síto  do nároďáku nedostanou, a že Králík v širší nominaci byl!)


Tři minuty do přestávky a Písek opět utekl do útoku, tentokrát ve dvou hráčích, kteří čelili kapitánu Jakubu Bartoňovi a samozřejmě i našemu brankáři. Hali se ale vůbec do akce nedostal, protože Baruna zkušeným okem přečetl přihrávku Píseckých a nejenže ji překazil, ale krásně nahrál přes polovinu hřiště na Pekra, který už čekal na útočné modré. Matěj byl neomylný a při oslavě svého druhého gólu ukazoval na spoluhráče na prstech "tři". Možná, že už tušil, jak zápas dopadne? ;)
Krásný závěr druhé třetiny překazil jenom poměrně hrubý zákrok u mantinelu na Králíka, který se jenom tak sesunul podél hrazení a vypadalo to dost ošklivě. Lukáš se naštěstí nakonec sám zvedl, odjel na střídačku a zápas normálně dohrál.

tak jsme první no a cóó
V úvodu třetí třetiny dostali výhodu 5 na 3 domácí a expertně ji využili Ondřej Kříž. Skóre tedy bylo 4:1 a pro Písek to začalo vypadat dost bledě. Jejich snaha o obrat ovšem skončila jenom dalšími fauly, a nebýt nepovedené přesilovky ze strany domácích, tak by to skóre asi vypadalo ještě trošku jinak. Což zní tak trošku všelijak, protože o něco později Matěj Pekr zaznamenal svůj třetí hattrick v sezóně. Zkrátka borec no, co si budeme povídat. I když je fakt, že ten kluk v písecké bráně není zrovna elitka první ligy - čímž ovšem nechci říct, že nechytal v rámci možností dobře, protože kdyby bývalo nebylo na soupisce napsané, že je z dorostu, tak ho na to určitě netipnu. Myslím si, že jim v Písku roste docela zajímavý gólman ;)

Skóre nakonec upravil Jiří Řípa, výsledek zápasu byl tedy 6:1. Na oslavu vítězství chytil Richard Diviš rapla a dostal osobák :D Což bylo takové "vtipné", protože jsem někdy tuším v první třetině prohlásila, že beztak zase chytí vzteka, což se i nakonec stalo. Taky jsme s Cestí vedly úvahu na téma "jak by Ríša hrál, kdyby se mu na lajně neustále neměnili spoluhráči", jelikož je fakt, že má fakt málem na každej zápas jiný křídla, a to myslím žádnému útočníkovi nemůže úplně sedět. I tak má na kontě solidních 32 bodů ve 47 zápasech, teď by to jenom chtělo najít trošku toho klidu na playoff. Ale to půjde, já jim tam všem věřím!

A nedá mi to a pochválím Oldricha Kotvana, protože co za parádní fintu on včera předvedl na modré, to bylo fakt luxusní. Ale já to říkala už loni, že má Olda zlaté ručičky, jednou z něho myslím bude hráč do nároďáku. Škoda jen, že ne do toho našeho ;)
A baví mě i Roman Kadela! Je šikovný, chyby nedělá, nebojí se jít do útoku a střelu má celkem pěknou, aspoň co jsem si všímala. Navíc ho očividně fascinuje Káša, který včera jako náhradní brankář udělal fakt show. 
Máme tu zkrátka šikovné hokejisty, a to je potom radost na ten hokej chodit :)

Co není radost, to je když si myslíte, jaké máte super fotky z rozbruslení, a pak doma jenom mlátíte hlavou o stůl. Ale tak některé kousky se zachránit daly :D


Pavel Selingr

Tomáš Halász

Ondřej Kříž a Robin Staněk

Ondřej Kříž

Roman Rác

Oldrich Kotvan

Robin Staněk

Ahoj, Ríšo! :D

Libor Kašík


nejlepší fotka Mory EVAH; Zbyněk Hampl kulí učima

Oldrich Kotvan



Roman Kadela



Zbyněk Hampl

Jsem stalker! Petr Holík (asi s Honejskem..?)






Jiří Řípa

Matěj Pekr


Olda Kotvan



Richard Diviš





obnimaškiiii

vítkovické obnimaškiii

om nom nom



Pan Hattrick!

Kdyby vás to zajímalo, tak by snad už na úvod playoff měl oko olomouckého fanouška těšit maskot, což znamená, že všichni budeme mít noční můry z obřího kohouta... :D Ale ne, vážně, ten návrh vypadá celkem zajímavě, tak jsem zvědavá, jaké to bude v praxi.
Jo a mimochodem.

9 komentářů:

  1. ..a není to jen Králík, kterého opomenuli. Doteď nejsem příliš nadšená, že nechali doma Zadražila z Dukly, protože tím naprosto podporují "první ligu neberem v potaz" teorii(teď už spíš praxi). Ale je fajn, že to Lukášovi takhle jde.

    No hele, jestli je to Honejsek..většinou nemívám s identifikací známých hráčů problém, ale tady fakt nevím. Vypadá to jako on, ale na beton ani maltu ti to nepotvrdím.

    Chceme více šaškujícího Káši. Nechce to třeba někdo někdy točit?:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jsme právě s Cestí uvažovaly - koupit kameru, stativ a natáčet to, určitě by to byl na netu hit :D

      Vymazat
    2. sem pro :D budete správná dvojka, jedna s kamerou a druhá s foťákem :D

      Vymazat
  2. Díky za odkaz pod "mimochodem". Gratulace! (konečne poznám Tvoje meno :-) )

    Držím palce v ďalšej práci a teším sa na jej výsledky! :)

    OdpovědětVymazat
  3. ani nevíš jak já se těším na stadion na zápas, takže uplně chápu ;)
    ani nevíš jak mě ty Liborovy fotky baví, ale prostě to mi nedělej, max na konec článku, pak se totiž nad tím rozplývám půl hodiny a nejsu schopná článek dočíst :D
    ten Králík se nějak rozjel, tý jo, jen tak dál ;)
    Matěj Pekr, jo, to jméno už od tebe znám, ale jako boreček se nezdá, fakt dobrý
    a co, že má Bolka o zápas míň, první místo je vaše, věřím vám, hi, stejně máte super tým! doufám, že se na play off dostanu ;)
    přijde to zase jenom mě nebo maj ti vaši brankáři dost podobné masky a podle nich je prostě nepoznám :D
    tady ta fotka http://img-fotki.yandex.ru/get/5630/167230577.15/0_bd792_e230dbed_XXL je naprosto super!
    Tomáš zalezlý v bráně taky zaslouží uznání :D
    a nehorázně mě baví jak mají někteří matné a někteří lesklé helmy..zaujalo mě to už na té Dukle :D
    aspoň nejsu stalker sama, jak teda s oblibou mě nazývá Black, a tuším že by to Honejsek být mohl ;)
    Káša vyměnil čepice, haha, nemohla sem si to odpustit
    bitkááá, super fotka tohle
    Libore, laskavě přestaň dělat ty svoje výrazy..nemožu z tebe :D
    né, já tě prostě zbožňuju, ty fotky sou naprosto úžasné!!!
    takže maskot bude jo..no sem zvědavá ;)
    a teda nevím jestli to je vtipný, ale mám novou fintu (musím se pochlubit :D) na psaní komentářů abych nic nezapomněla :D na jedné záložce mám rozkliklý komentář a na druhé sjíždím postupně článek :D ono to posunování nahoru a dolů bylo blbý :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hali má na helmě postavičky ze Simpsonů, Káša tam má myslím Looney Tunes, ale teď si fakt nejsem jistá, jestli se mi to nematlá s někým jiným :D
      ten tvůj komentář je málem delší, jak ten můj mail, ale to nevadí, jen tak dál, já si ráda čtu :D

      Vymazat
    2. ani nevíš jak jsem se lekla, když sem viděla, jak je to dlouhý :D

      Vymazat
  4. tentokrát samé lepší fotky ehehehe
    (jako vždy no)
    stejně bys měla zkusit jednou dát ty popisky k fotkám na stránky podobný jako tutyhle, to by všechny zmátlo...nebo aspoň někam vecpat obnimaški..no tááák do it

    OdpovědětVymazat